villa , vakantievilla's , vakantiehuizen , vakantiewoningen , zwavelbaden , Villa van Hadrianus , Tivoli , Rome
Plattegrond van Tivoli
Op deze summiere plattegrond ziet u o.m. de locaties van de Vesta-tempel, de Villa Gregoriana, de Villa d'Este, het Romeins amfitheater en het spoorwegstation
Tivoli
Met de bus bereikt u Tivoli in vijf minuten. Het is een van de oude stadjes van Italie, ontstaan voor de stichting van Rome (met de naam Tibur). U vindt hier o.m. een Vestatempel , een Romeins amfitheater, een middeleeuws kasteel, mooie vroegmiddeleeuwse kerken en vele Romeinse en middeleeuwse overblijfselen. Tivoli is ook bekend vanwege de hier aanwezige drie Villa's: De Villa d'Este en de Villa Gregoriana in Tivoli zelf, en de Villa van Hadrianus, die zich bevindt op loopafstand van de door u te huren villa.

Prachtige watervallen en de Villa Gregoriana
De rivier 'Aniene' stort bij Tivoli via een watervallensysteem naar beneden. Op de linker foto ziet men een totaalbeeld van de 'grande cascata' die men kan bewonderen vanuit meerdere panoramapunten, waarvan enkele zijn gelegen in het natuurpark 'Villa Gregoriana'. Dit prachtige natuurpark voert u helemaal de vallei in, langs grotten, karst-en waterverschijnselen.